Dagverslag #7

Het is aangebroken. De allerlaatste redactiedag in de Hema. Wat zal dat een gemis worden, onze vaste prik, onder het genot van het welbekende Hema-fluitje. Een vrouw aan een tafeltje naast ons leest een boek en drinkt een kop koffie. Een eindje verderop zit een ouder stel aan een taartje. En andere vrouw eet een lekker broodje terwijl ze onze redactie geïnteresseerd observeert. Want ja, wat doen we eigenlijk vandaag?

Polshoogte nemen

Vanmorgen begonnen we met z’n vieren in de Hema, niet in de normale teamopstelling. Niels en Ilse waren op pad voor een interview en Bartho, Tara, Eloïse en Celine startten de boel op. Bartho was er om polshoogte te nemen van hoe het eigenlijk gaat op de redactie. Hij gaf ons tips om ons assesment voor te bereiden en wij vertelden hem onze plannen. Er komt een interessant dossier over starterswoningen, een tof videoitem over verkeersveiligheid en er wordt een boeiende interactieve kaart gemaakt, zodat je alles wat wij gedaan hebben kan terugvinden.

Na het bespreken van onze plannen gaat Bartho weg en gaan wij aan de slag. Tara en Eloïse sparren nog wat over hoe ze deze dag aan gaan pakken. Er komt een kort filmpje bij hun dossier en er moeten dus beelden gemaakt worden. Verder staan er een aantal interessante interviews op de planning. Celine gaat ondertussen door met de crossmediale kaart en neemt een aantal net gekregen tips van Bartho ter harte;  elk onderwerp krijgt zijn eigen icoontje en kleur op de kaart. Dit ziet er super leuk uit en zorgt voor onderscheid.

Lekker Twitteren

Niels en Ilse komen weer terug van hun eerste interview. Niels is erg enthousiast: ‘We mogen ons item de twitter delen van die man die we hebben geïnterviewd! En hij heeft wel ruim 4000 volgers!’ Dat is lekker positief nieuws zo net voor het middaguur. Meer bereik en engagement, dat blijft natuurlijk ontzettend belangrijk.

Langzaam komt de lunchtijd in zicht en verschijnen de lekkerste broodjes in de vitrine. Tijd om er eentje te scoren en een verdiende pauze te nemen. De broodjes van de Hema blijven heerlijke broodjes. Die lekkere Hemabroodjes gaan we ook wel missen. Niels bestelt nog even een ijskoffie. Ook ijskoffies stonden regelmatig op onze tafel en naast de broodjes zal dat ook wel een gemis worden voor sommigen van ons. De ijskoude cafeïnekick met een dikke, romige laag slagroom zal niet snel vergeten worden.

Ook Tara en Eloïse gaan op pad voor een interview met een makelaar. Ilse en Niels gaan ook op pad voor een interview, Celine blijft achter met haar laptop en de spullen. ‘Lekker aan het studeren?’ vraagt iemand. ‘Welke studie doe je?’ Een leuk gesprekje volgt.

Ilse op cursus

Wanneer de meiden weer teruggekeerd zijn van hun interview met de makelaar, bellen we Niels en Ilse even voor een update. ‘Ilse krijgt op dit moment een slipcursus,’ licht Niels droogjes toe. Super voor de beelden natuurlijk! We besluiten af te spreken op het station, zodat we de laatste dingen thuis, in de bieb of op school kunnen doen.

Dat was het dan; zeven dagen gespendeerd in een verrassend boeiend dorp op de Veluwe. Maar we zijn nog niet helemaal verdwenen hoor; er komen nog hele boeiende dingen aan, dus hou ons vooral in de gaten! En heb jij ons nog iets te vertellen over verkeersveiligheid of starterswoningen in Barneveld? Stuur dan gezellig een mailtje naar redactiebarneveld@gmail.com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s